Thursday, April 14, 2016

Aktiviti Hujung Minggu

Salam, di sini kompilasi aktiviti beberapa minggu ke belakang. Maklumlah dah lama tak update blog. Maka kita gabungkan aje ye. Senang keje makkk..Haha..

Opah belanja pizza..yeayyy!!


tengah pilih noodles @ IOI City Mall
Jusco Mahkota Cheras

pun sama

Main kasut sek akak


main Lego
@ Perpustakaan 1Malaysia
Sekian aktiviti kami.
Takde yang istimewa sangatpun..Hihi..

Sekian, catatan malas dari saya kali ini. HAHA

Lotsa Lurve,
ShimaShafii

Ke Klinik Optometri

Cuti sekolah Mac lalu, saya bawa Arina dan Arisha cek mata di Klinik Optometri, Majlis Optik. Klinik ni bawah KKM je. Jadi, kami dialu-alukan untuk datang membawa ahli keluarga untuk membuat pemeriksaan mata. Klinik dibuka setiap Khamis. Tapi kena buat appointment terlebih dahulu. Hasil pemeriksaan, dua-dua sangkut. Arina rabun dengan power 75 kedua-dua belah mata, Arisha pula silau mencecah 150 kedua-dua belah mata. Dah sama silau ngan mama dia pulak. So Arisha dapatlah referral letter ke Klinik Pakar Oftalmologi, Hospital Serdang. (sampai sekarang belum sempat bawa dia lagi). Arina pun masih belum dibuat kaca mata lagi. Ala frustnya rasa, anak-anak ikut jejak kitorang jugak...Huhu.. Kena pakai alat bantu pandang. Huh!

Ni mama dorang punya, pun naik dah power

Arina

Arisha


harap-harap Arisha tidak seteruk itulah selepas diperiksa di hospital nanti.

Sekian, 

Lotsa Lurve,
ShimaShafii