Thursday, September 20, 2012

Kisah Arisha

Photobucket

Arisha ni nampak gaya suka menyanyi
Musim raya suka sangat menyanyi lagu Suasana Di Hari Raya nyanyian Anuar Zain dan Elina
Tapi lirik ikut suka dia
Antara ayat yang kelakar, kuih dan kuih.. makcik dan dodol
Arisha..Arisha..

Pokok Taugeh

Photobucket

Budak ni dah nak masuk 6 tahun..
Baru-baru ni cikgu dia buat projek sains
Menyemai kacang hijau menjadi taugeh

Budak tembam ni apa lagi..teruja sungguh
Tak habis-habis, kacang dia bertukar pokok..hehe

Photobucket

Projek beliau selepas 3 hari penyemaian

Photobucket

Selepas seminggu..ini bukan pokok taugeh lagi nak oiiii
Ini dah Bapak Taugeh

:-)

warm-warm chicken manure

korang paham tak apa itu warm-warm chicken manure?? KAHKAHKAH
kelakar giler google translate.
sesaje search, hangat-hangat tahi ayam itu yang keluar..adeke patut??

citer pasal hangat-hangat tahi ayam ni
mak aku selalu membebel kata aku ni hangat-hangat tahi ayam
mana taknye, belajar menjahit, hampehnye tak reti-reti buat baju pun
belajar memandu n dah dapat lesenpun tapi bawak keretanye tidak

betul la kan...
tidakla pula aku kata mak aku membebel benda yang salah

muahahaha...

Ardini 19 Bulan

Photobucket

Anak dara sorang ni dah masuk setahun tujuh bulan

Alhamdulillah...

Gigi geraham dah nak masuk dua..gigi depan ada empat atas, dua bawah
hehe..

kepandaian ?
bolehla cakap tak berapa butir..hahah


Thursday, September 6, 2012

Kisah Raya 2012

Raya tahun ni beraya di Perak. Kisahnya takde apa pun.. Kitorang balik ari Khamis dan pulang Kajang hari Ahad. Perjalanan lancar, mungkin sebab masa balik Perak orang lain belum balik dan balik Kajang orang lain dah balik... ehehehe..

Mak macam biasa buat lemang. Malam raya Maktam n family sampai, bawa kuah kacang dan nasi impit. Kenyang betul raya tu.. Jom layan gamba :-)


Photobucket
OTW balik kampung
Photobucket
Triple A
Photobucket
Caousin2, mak aku n makcik
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Sepadan??
Photobucket
Memang boringla tengok dorg layan benda ni

Selamat Hari Raya

Photobucket


Selamat Hari Raya Semua
Maaf Zahir dan Batin

dari Saya dan keluarga