Monday, December 31, 2012

Nur Arisha turns 4


Genap 7 Oktober 2012, genaplah Arisha 4 tahun..
Selamat Hari Lahir...Sayang
Moga panjang umur, murah rezeki dan berjaya didunia dan akhirat.. Amen.


Nur Arina turns 6


Selamat Hari Lahir Sayang!!
Moga panjang umur, murah rezeki, berjaya didunia dan akhirat..Amen.


7th Anniversary

25 Disember 2012 yang lalu genaplah usia perkahwinan ku dan suami ke-7
Alhamdulillah..
Tak celebrate pun..
pegi makan je..tupun office hour..huwa..huwa..huwa..

Kota Kinabalu, Sabah

Banyak sangat yang kena update dalam blog yang bersawang ni..huhu
Ni yang jadi upload gamba saja...letih makk
Kali ni gi kursus plak, di Kota Kinabalu, Sabah






Makan lagi??!! Memang heaven makan seafood!

Bye bye KK

The Mines

Hincik Abang rajin nak bawa kitorang tengok lombong..kikiki
okla..zaman moden ni budak-budak tak eknal lombong sangat
zaman aku dulu lainla..mandi lombong aje kerjanya
mak nak pujuk apa-apa bawa mandi lombong, diam! hehehe









Tahniah!

Alhamdulillah akhirnya grad juga Arina di Kelas Tabika
Anugerah yang digondol cuma satu je. Memang satu je yang ada anugerahnya..hehe
Pelajar Cemerlang



Pot Luck Opis

Citer makan lagi... kali ni temanya nasi ayam penyet..
(lepas tu jenuh nak penyetkan perut! hahah)




Aktiviti ArinArishArdini


Makan lagi!

Memang dasar suka makan..haha
Kali ni gi umah budak forum.
Wife dia pandai masak
Menu, soto, ciskek, jajan..macam-macam ada

Makan-makan Raya!

Yeah..makan adalah aktiviti paling best.hik!
Menu simple je..nasi ayam + spaghetti + kuih

School n hostel mate aku..best dapat jumpa dorang!!

Ayu..Opis mate

Opis mate..Siti Maryam

Kak Ema

Thursday, December 27, 2012

10 000 Langkah Merdeka!

Sepatutnya minggu tu kitaorang ada Team Building di Cheringin Hills, Janda Baik. Tapi atas alasan tertentu kami tak dapat pergi. Dah bekeluarga memang banyak komitmen.. Bukan nak mengelak. Tapi bahana dari itu kami telah 'dihukum' pergi ke Program 10 000 Langkah Merdeka di Depan Palace of Justice, Presint 2, Putrajaya. Tapi okla program tu..enjoy giler kot! Hahaha... Layannn ~~

Ni la dia geng-geng ingkar ;-)


Jauh giler bjalan.. 6.5km! Dapat juga ku harungi

Sepi

Dah lama giler kot aku menyepi
Masa tak ada satu hal
Malas pun iye jugak
Baper bulan punye citer mau update ni? huhu
Banyaknyeee

Thursday, September 20, 2012

Kisah Arisha

Photobucket

Arisha ni nampak gaya suka menyanyi
Musim raya suka sangat menyanyi lagu Suasana Di Hari Raya nyanyian Anuar Zain dan Elina
Tapi lirik ikut suka dia
Antara ayat yang kelakar, kuih dan kuih.. makcik dan dodol
Arisha..Arisha..

Pokok Taugeh

Photobucket

Budak ni dah nak masuk 6 tahun..
Baru-baru ni cikgu dia buat projek sains
Menyemai kacang hijau menjadi taugeh

Budak tembam ni apa lagi..teruja sungguh
Tak habis-habis, kacang dia bertukar pokok..hehe

Photobucket

Projek beliau selepas 3 hari penyemaian

Photobucket

Selepas seminggu..ini bukan pokok taugeh lagi nak oiiii
Ini dah Bapak Taugeh

:-)

warm-warm chicken manure

korang paham tak apa itu warm-warm chicken manure?? KAHKAHKAH
kelakar giler google translate.
sesaje search, hangat-hangat tahi ayam itu yang keluar..adeke patut??

citer pasal hangat-hangat tahi ayam ni
mak aku selalu membebel kata aku ni hangat-hangat tahi ayam
mana taknye, belajar menjahit, hampehnye tak reti-reti buat baju pun
belajar memandu n dah dapat lesenpun tapi bawak keretanye tidak

betul la kan...
tidakla pula aku kata mak aku membebel benda yang salah

muahahaha...

Ardini 19 Bulan

Photobucket

Anak dara sorang ni dah masuk setahun tujuh bulan

Alhamdulillah...

Gigi geraham dah nak masuk dua..gigi depan ada empat atas, dua bawah
hehe..

kepandaian ?
bolehla cakap tak berapa butir..hahah


Thursday, September 6, 2012

Kisah Raya 2012

Raya tahun ni beraya di Perak. Kisahnya takde apa pun.. Kitorang balik ari Khamis dan pulang Kajang hari Ahad. Perjalanan lancar, mungkin sebab masa balik Perak orang lain belum balik dan balik Kajang orang lain dah balik... ehehehe..

Mak macam biasa buat lemang. Malam raya Maktam n family sampai, bawa kuah kacang dan nasi impit. Kenyang betul raya tu.. Jom layan gamba :-)


Photobucket
OTW balik kampung
Photobucket
Triple A
Photobucket
Caousin2, mak aku n makcik
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Sepadan??
Photobucket
Memang boringla tengok dorg layan benda ni

Selamat Hari Raya

Photobucket


Selamat Hari Raya Semua
Maaf Zahir dan Batin

dari Saya dan keluarga

Monday, July 23, 2012

Perjalanan Puasa Arina

Alhamdulillah dah masuk Ramadan yang ke-3. Kisah 1 Ramadan lalu, Arina ikut serta kami bersahur. Dia kata nak puasa. Dia kata dia tahan, tak lapar dan tak dahaga. Katanyalahhhh.. Masa gerak sahur tu agak susah sikitla, mungkin sebab dia tidur lewat malam tu. Dia bangun, sahur dengan makan nasi, sup ayam, kurma dan teh O.

Dalam pukul 10, mak aku panaskan mee goreng dan nasi goreng untuk Arisha. Sekali dia dengar mee goreng terus kata nak. Eh..kakak kan puasa. Dia jawab dia lupa. Haa..ye la tu. Tapi dia rungut jugak, dia nak mee tu..sedap. Aku pujuk, biasa je kakak. Tak sedap manapun..karang kita pegi pasar ramadan kite beli mee goreng ok. Dapat jugala pujuk dia masa tu.

Tengah hari dia ikut gi pasar NSK. Nampak macam penat, so aku suruh dia tunggu kat kete je dgn Arisha dan ayah. Selesai je beli barang ayah dia cakap elok je main adik beradik dalam kete. Tak penat pun gayanya. Hmmm..takpe la..budak kecik.

Sampai rumah, Arina dah bising-bising tanya bila nak pergi pasar ramadan. Awal lagi, karang kul 4 kite pergi ye. Aku tau pukul 4 tu awal lagi tapi nak sedapkan hati dia, terpaksa la cakap macam tu. Tiba-tiba dia nampak lagi mee atas meja. Menangis dan menggeletar tangan cakap dia nak makan mee. Alahai..kesian plak aku tengok. Opah pun suruh buka je. Ayahnya pun sama je.. Skrip yang sama, dia bukan wajib lagi berpuasa. Aku kira-kira kul 5.30 am - 2 pm dapatla dalam 8 jam lebih berpuasa. Takpela..next time train lagi. Tapi sempatla aku usik dia...haaa..makanla mee tu tak sedap..Dia marah cakap sedapla! Ekekeke...

Hari kedua, tak kejut sahur pun. Nampak dia macam tak puas hati sebab tak kejut dia. Kakak belum wajib puasa ok.. Mama taknak paksa sangat. Hari ketiga, sahur pukul 7 pagi sebelum ke sekolah. Tak taula tahan sampai pukul berapa. Hiihii....


Friday, July 20, 2012

Salam Ramadan 2012

Buat semua pembloger-pembloger tegar,
Selamat Menyambut Ramadan diucapkan.
Saya juga ingin memohon maaf zahir dan batin
Semoga kita semua beroleh keberkatkan di bulan yang mulia ini.

Friday, July 13, 2012

Melencong @ Gold Coast, Morib

Minggu lepas kami sekeluarga melencong ke Gold Coast, Morib. Nak melancong ke Gold Coast, Australia tak mampu, yang mampu hanya melencong aje. Ngeee....

Kami check in dah lewat juga, lepas jumaat gerak dari rumah. Sampai sana pukul 5 petang. Sekali tengok pergh ramainya check in petang tu. Beratur panjang giler! Dapat kunci 5.45 petang. Masuk bilik memang belum kemas lagi. Receptionist kata dorang kekurangan orang so memang lewat sikit kemas. Pukul 7.30 petang baru la berkemas. Adoiii.. jenuh tu menunggu. Sementara tunggu kami gi tengok pantai aje. Nak mandi water park macam rushing la plak nak Maghrib.

Hotel itu pendapat kami sangat ok. Yelah pergipun sebab dapat offer dan bilik sangat ok. Besar dan puashati lah. Cuma service agak kureng sikit, kan dah citer tadi lambat giler kemas bilik dengan towel takde, apapun tak boleh buat. Jom layan gambar ..... :-)


Hide and seek


Baru lepas kemas, huhu
Jakuzi...view dari bilik

Bilik mandi

Peace!

View dari bilik





Dinner




Dini demam, takde mood..kesian dia



View dari bilik tak nampak water park, nampak celah-celah ni je

Singgah kat pantai makan tengahari
Demam, tapi hati nak main



Orang shooting, cina tapi ada sorang melayu yang boleh cakap cina. Ada orang kata imam muda. Entah..aku tak tengok sangatpun imam muda tu